boechorst_logo

Welzijn Noordwijk gaat dit jaar aan de slag met het uitrollen van zogenaamde Lief & Leed straten. Hiervoor zijn zij op zoek naar betrokken buurtbewoners, zogenaamde ‘gangmakers’, mensen die van nature al meer betrokken zijn bij het lief en leed van de buren in hun straat of buurt.

Wat is een Lief & Leed straat
In een Lief & Leed straat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bij iedere Lief & Leed straat die ontstaat hoort een Lief & Leedpotje met daarin een bedrag van €75. Dit bedrag kan gedurende een jaar worden gebruikt om aandacht te besteden aan het persoonlijk lief en leed in de straat. Denk bijvoorbeeld aan een reep chocola, een klein presentje voor een mantelzorger of een leuk kaartje bij een verjaardag of jubileum. Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen. Buren krijgen meer oog voor elkaar en helpen sneller een handje.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met Roy van Schie via roy.vanschie@welzijnnoordwijk.nl of 06-36153623 als u meer wilt weten over het Lief & Leed concept.